Frase cèlebre sobre biblioteques



Siempre imaginé que el Paraíso sería algun tipo de biblioteca.

Jorge Luis Borges (1899-1986). Escriptor argentí

7 de febrer del 2020

Un mural per la Pau

Bon dia, com ja sabeu, el nostre centre celebra cada any des de fa molt de temps el Dia de la Pau. Enguany hem tingut amb nosaltres l'Elisenda Berenguer, historiadora i professora de Secundària, que ens ha permès apropar-nos una mica més a la Neus Català, supervivent dels camps nazis i hem visionat al teatre La Gorga, de Palamós, la pel·lícula "Un saco de canicas". Aquesta setmana hem inaugurat finalment el Mural per la Pau, un mosaic de ceràmica que quedarà al centre en motiu d'aquest dia. El van realitzar alumnes de 1r a 4t d'ESO durant els tallers de Nadal del centre i, a la inauguració, l'Olga Mateos, de 1r d'ESO, i en Jesús Cebrian, de 4t d'ESO, van llegir unes paraules.
Us deixem aquí el text que es va llegir just abans de la inauguració i algunes fotografies que il·lustren aquest dia:

Inauguració mural Dia de la Pau 2020

La pau. Què és, la pau? El diccionari la defineix com un «estat de tranquil·litat o de quietud no torbat per fatics, molèsties, etc.»; també com un «estat d’ànim tranquil, no torbat per la passió, l’ànsia,etc.»; i per últim, com un «estat d’una nació que no està en guerra amb una altra».
De veritat creieu que la pau és tan simple de definir? Els diccionaris no hi entenen, de sentiments! O això, o tot aquest etcètera ha d’incloure molts conceptes que suposadament hem de conèixer.
A l’institut Puig Cargol no hem volgut deixar passar l’oportunitat de, un any més, recordar a tothom què significa «pau» per a nosaltres. En aquest mural hi recollim conceptes com «justícia», «generositat», «amor», «igualtat», «diàleg», «cultura», «empatia», «llum» i «respecte». I, evidentment, «pau».
Perquè la pau és tot això i molt més. Per a nosaltres, la pau té un valor immens i no volem que quedi cenyida a una definició de diccionari. Volem que vagi molt més enllà, que ressoni per tot arreu, que es respiri en l’aire i que estigui present en cadascuna de les accions que fem dia rere dia.
Per la pau, per la justícia, per la generositat, per l’amor, per la igualtat, per la cultura, per l’empatia, per la llum i pel respecte. Perquè sempre que veiem aquest mural recordem en què es basa la convivència. Perquè sempre que ens sentim perduts, acabem trobant la pau.

                                                                      Dia de la Pau, 30 de gener de 2020


 
El Mural per la Pau, inaugurat el dimecres, 5 de febrer, ja llueix al centre